Textpattern CMS support forum

You are not logged in. Register | Login | Help

#1 2017-03-18 14:27:35

jrmartin
Member
Registered: 2013-03-07
Posts: 35

Blank template pages after server move

I just moved www.marthasitaly.com to a new server. Everything went fine and the site displays fine except for the copyright symbol at the bottom of each page. The only problem is that page templates in use are displaying as blank. Also, the server seems to have added some ssl stuff to the .htaccess. Here’s the diagnostics:

Textpattern version: 4.6.2 (8412e32468526e075446b881d13bd9ce)
Last update: 2016-11-08 08:57:07/2016-11-05 06:13:11
Document root: /home/wanderi2/marthasitaly.com
$path_to_site: /home/wanderi2/marthasitaly.com
Textpattern path: /home/wanderi2/marthasitaly.com/textpattern
Article URL pattern: section_id_title
Temporary directory path: /home/wanderi2/marthasitaly.com/textpattern/tmp
Site URL: www.marthasitaly.com
PHP version: 5.5.38
GD Graphics Library: bundled (2.1.0 compatible); supported formats: GIF, JPG, PNG.
Server TZ: America/New_York
Server local time: 2017-03-18 10:14:16
Daylight Saving Time enabled?: 1
Automatically adjust Daylight Saving Time setting?: 1
Time zone (GMT offset in seconds): America/Los_Angeles (-28800)
MySQL: 5.6.23-cll-lve
Database server time: 2017-03-18 10:14:16
Database server time offset: 0 s
Database server timezone: SYSTEM
Database session timezone: SYSTEM
Locale: en_US.UTF-8
Server: LiteSpeed
PHP server API: litespeed
RFC 2616 headers:
Server OS: Linux 2.6.32-673.26.1.lve1.4.20.el6.x86_64
Active plugins: smd_lately-0.31, smd_article_stats-0.30, upm_textile_toggle-0.5, arc_meta-1.4.2, smd_featured-0.50
Admin-side theme: classic 4.6.2

Pre-flight check:
————————————
Clean URLs are only supported on Apache, use at your own risk.
————————————

.htaccess file contents:
————————————

# BEGIN Textpattern
#DirectoryIndex index.php index.html

#Options +FollowSymLinks
#Options -Indexes
#ErrorDocument 403 default

<IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    #RewriteBase /relative/web/path/

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/[0-9]+\..+\.cpaneldcv$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/[A-F0-9]{32}\.txt(?:\ Comodo\ DCV)?$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/\.well-known/acme-challenge/[0-9a-zA-Z_-]+$
RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/[0-9]+\..+\.cpaneldcv$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/[A-F0-9]{32}\.txt(?:\ Comodo\ DCV)?$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/\.well-known/acme-challenge/[0-9a-zA-Z_-]+$
    RewriteRule ^(.+) - [PT,L]

    RewriteCond %{REQUEST_URI} !=/favicon.ico
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/[0-9]+\..+\.cpaneldcv$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/[A-F0-9]{32}\.txt(?:\ Comodo\ DCV)?$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/\.well-known/acme-challenge/[0-9a-zA-Z_-]+$
    RewriteRule ^(.*) index.php

    RewriteCond %{HTTP:Authorization}  !^$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/[0-9]+\..+\.cpaneldcv$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/[A-F0-9]{32}\.txt(?:\ Comodo\ DCV)?$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/\.well-known/acme-challenge/[0-9a-zA-Z_-]+$
    RewriteRule .* - [E=REMOTE_USER:%{HTTP:Authorization}]
</IfModule>

#php_value register_globals 0

<IfModule mod_mime.c>
    AddType image/svg+xml  svg svgz
    AddEncoding gzip       svgz
</IfModule>
# END Textpattern

------------------------

Moderator’s annotation:
Edited Textile markup for a readable htaccess part.
– Uli –

Last edited by uli (2017-03-18 14:34:12)

Offline

#2 2017-03-18 15:41:54

uli
Moderator
From: Cologne
Registered: 2006-08-15
Posts: 3,844

Re: Blank template pages after server move

Hm, curious. Just pouring out ideas how to procede:

  1. Are the page templates empty from first visit or after saving (see 5)?
  2. Do you have that for all page templates?
  3. If you look at the txp_page table in phpMyAdmin or some such tool, is there still content in the user_html column?
  4. Still in phpMyAdmin: Are there zero width characters at the beginning of the field? (Click inside the field, type cmd/ctrl-a, type left arrow key, then right arrow. Did the cursor move for the right arrow key? If not type backward delete. Try again.)
  5. Still in phpMyAdmin: Are your templates overly full, i.e. around 65,000+ characters?

Last edited by uli (2017-03-18 15:54:52)


In bad weather I never leave home without wet_plugout, smd_where_used and adi_form_links

Offline

#3 2017-03-18 15:43:59

colak
Admin
From: Cyprus
Registered: 2004-11-20
Posts: 6,000
Website

Re: Blank template pages after server move

Your site seems to have been hacked

RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/\.well-known/acme-challenge/[0-9a-zA-Z_-]+$

Unless of course you ever had this: well-known/acme-challenge.

If you have a mac you will not be able to see a directory called .well-known in the root of your site unless you particularly ask your ftp programme to see invisibles.

I would

  • delete the .well-known directory
  • re-upload the htaccess file
  • Change all passwords (mysql ftp cpanel)
  • Re-upload all files

Yiannis
——————————
neme.org | hblack.net | LABS | NeMe @ github

Offline

#4 2017-03-18 16:50:43

bici
Member
From: vancouver
Registered: 2004-02-24
Posts: 1,010
Website

Re: Blank template pages after server move

you have an type display issue with the copyright symbol.

Copyright  2017 Marthasitaly.    

are you using utf8 settings in your db?


…. texted postive

Offline

#5 2017-03-18 17:05:17

jrmartin
Member
Registered: 2013-03-07
Posts: 35

Re: Blank template pages after server move

Yiannis,

It’s not a hack according to the host, “This is actually some code that was added by us and is part of the Let’s Encrypt initiative where we make sure all of your websites have a Let’s Encrypt SSL Certificate ready to be used when you may need it.”

Offline

#6 2017-03-18 17:24:12

jrmartin
Member
Registered: 2013-03-07
Posts: 35

Re: Blank template pages after server move

Problem solved. Easily as it turns out. Linked to the lost copyright symbol.

In config.php I had written the database character set as “utf-8” when everything works fine with “utf8”.

Thanks,

james

Offline

#7 2017-03-18 17:52:27

uli
Moderator
From: Cologne
Registered: 2006-08-15
Posts: 3,844

Re: Blank template pages after server move

jrmartin wrote #304889:

when everything works fine with “utf8”.

That seems to include the empty text areas issue. Well … great!


In bad weather I never leave home without wet_plugout, smd_where_used and adi_form_links

Offline

#8 2017-03-19 17:55:30

colak
Admin
From: Cyprus
Registered: 2004-11-20
Posts: 6,000
Website

Re: Blank template pages after server move

jrmartin wrote #304888:

Yiannis,

It’s not a hack according to the host, “This is actually some code that was added by us and is part of the Let’s Encrypt initiative where we make sure all of your websites have a Let’s Encrypt SSL Certificate ready to be used when you may need it.”

Strange url:) Glad it was all solved.


Yiannis
——————————
neme.org | hblack.net | LABS | NeMe @ github

Offline

Board footer

Powered by FluxBB