Textpattern CMS support forum

You are not logged in. Register | Login | Help

#1 2019-01-04 17:35:45

RedFox
Member
From: Netherlands
Registered: 2005-03-25
Posts: 734
Website

Txp 4.7.2 ... (new) users doesn't get an e-mail ... !?

In Txp 4.7.2 (new) users don’t get an e-mail with the info how to log-in. Is this a known issue? What I can see is that the confirm-pop-up at the bottom of the window only shows the first part of the emailaddress … :o

[edit]
For the time being I’m now using the good old rah_change_passwords > https://rahforum.biz/plugins/rah_change_passwords/versions

Last edited by RedFox (2019-01-04 20:24:54)

Offline

#2 2019-01-05 08:34:06

colak
Admin
From: Cyprus
Registered: 2004-11-20
Posts: 7,069
Website

Re: Txp 4.7.2 ... (new) users doesn't get an e-mail ... !?

Just to confirm that the emails do arrive through our installs. Are you sure that they are not caught in any spam filters?


Yiannis
——————————
neme.org | hblack.net | LABS | State Machines | NeMe @ github

Offline

#3 2019-01-05 08:38:17

RedFox
Member
From: Netherlands
Registered: 2005-03-25
Posts: 734
Website

Re: Txp 4.7.2 ... (new) users doesn't get an e-mail ... !?

Checked every corner of the mailclient … no email from Txp. Also checked with webmail … nada!

Last edited by RedFox (2019-01-05 08:51:20)

Offline

#4 2019-01-05 08:48:25

RedFox
Member
From: Netherlands
Registered: 2005-03-25
Posts: 734
Website

Re: Txp 4.7.2 ... (new) users doesn't get an e-mail ... !?

“mariaber” is the login(name) … not the first part of her address … sorry!

Last edited by RedFox (2019-01-05 08:53:36)

Offline

#5 2019-01-05 08:52:38

colak
Admin
From: Cyprus
Registered: 2004-11-20
Posts: 7,069
Website

Re: Txp 4.7.2 ... (new) users doesn't get an e-mail ... !?

If you use gmail, hotmail or any one of those, did you also check online? ie did you log in gmail.com to check your spam there?


Yiannis
——————————
neme.org | hblack.net | LABS | State Machines | NeMe @ github

Offline

#6 2019-01-05 08:54:19

RedFox
Member
From: Netherlands
Registered: 2005-03-25
Posts: 734
Website

Re: Txp 4.7.2 ... (new) users doesn't get an e-mail ... !?

Yep, I did!

Offline

#7 2019-01-05 09:02:14

colak
Admin
From: Cyprus
Registered: 2004-11-20
Posts: 7,069
Website

Re: Txp 4.7.2 ... (new) users doesn't get an e-mail ... !?

Another option:) Set you website on debug, send your email to a new user, and check if there are any errors (these may appear in the source of the page).

ps… I take it that your diagnostics do not indicate any errors.

Last edited by colak (2019-01-05 09:15:00)


Yiannis
——————————
neme.org | hblack.net | LABS | State Machines | NeMe @ github

Offline

#8 2019-01-05 09:18:54

RedFox
Member
From: Netherlands
Registered: 2005-03-25
Posts: 734
Website

Re: Txp 4.7.2 ... (new) users doesn't get an e-mail ... !?

File is on/in Dropbox … it’s long, very long … :o

Yes, I’ve checked diagnostics … All checks passed.

Last edited by RedFox (2019-01-05 09:22:33)

Offline

#9 2019-01-05 09:26:02

RedFox
Member
From: Netherlands
Registered: 2005-03-25
Posts: 734
Website

Re: Txp 4.7.2 ... (new) users doesn't get an e-mail ... !?

I’ve also tried it with with rah_change_passwords … the same … :o … nothing has been sent or received for that matter.

And I checked all of this on 2 servers at different providers.

Last edited by RedFox (2019-01-05 09:27:56)

Offline

#10 2019-01-05 09:55:09

colak
Admin
From: Cyprus
Registered: 2004-11-20
Posts: 7,069
Website

Re: Txp 4.7.2 ... (new) users doesn't get an e-mail ... !?

Until the problem is solved and if you can visit phpMyAdmin, you can change the password for the user by typing:

UPDATE `txp_users` SET pass=password(lower('pass')) WHERE name='username';

Check Jakob’s post here.


Yiannis
——————————
neme.org | hblack.net | LABS | State Machines | NeMe @ github

Offline

Board footer

Powered by FluxBB