Textpattern CMS support forum

You are not logged in. Register | Login | Help

#21 2018-08-22 12:37:18

uli
Moderator
From: Cologne
Registered: 2006-08-15
Posts: 4,152

Re: Server migration - status, discussion

gaekwad wrote #313573:

You should see a ping response from 46.101.236.252

Yes, I got

PING www.textpattern.org (46.101.236.252): 56 data bytes
64 bytes from 46.101.236.252: icmp_seq=0 ttl=57 time=3383.539 ms
64 bytes from 46.101.236.252: icmp_seq=1 ttl=57 time=42.747 ms
64 bytes from 46.101.236.252: icmp_seq=2 ttl=57 time=43.558 ms
64 bytes from 46.101.236.252: icmp_seq=3 ttl=57 time=42.809 ms
64 bytes from 46.101.236.252: icmp_seq=4 ttl=57 time=42.769 ms
64 bytes from 46.101.236.252: icmp_seq=5 ttl=57 time=43.509 ms
64 bytes from 46.101.236.252: icmp_seq=6 ttl=57 time=43.011 ms
64 bytes from 46.101.236.252: icmp_seq=7 ttl=57 time=43.471 ms
64 bytes from 46.101.236.252: icmp_seq=8 ttl=57 time=42.913 ms
64 bytes from 46.101.236.252: icmp_seq=9 ttl=57 time=43.148 ms
…

Can I do something to visit .org again or would I simply have to be patient?


In bad weather I never leave home without wet_plugout, smd_where_used and adi_form_links

Offline

#22 2018-08-22 12:39:57

gaekwad
Member
From: People's Republic of Cornwall
Registered: 2005-11-19
Posts: 2,379

Re: Server migration - status, discussion

uli wrote #313575:

Can I do something to visit .org again or would I simply have to be patient?

Something to try – reset Chrome SSL state – I’ve used this approach before for related SSL cache strangeness and it has worked well for me.

Offline

#23 2018-08-22 22:19:53

uli
Moderator
From: Cologne
Registered: 2006-08-15
Posts: 4,152

Re: Server migration - status, discussion

I could not make it work, alas, but currently something is annoying much much more (and I hope I’m not going to be locked out completely very soon):

The forum shows the same message (SSL_ERROR_PROTOCOL_VERSION_ALERT in FF) when I click links to user’s profiles (try e.g. this one, ). At least those pages where the URL contains the .com domain. I can reach pages though when I replace .com by .io in the adress bar. When I call the same URL on my smartphone I even get a 404.

I hope I can keep using the forum in the long run.


In bad weather I never leave home without wet_plugout, smd_where_used and adi_form_links

Offline

#24 2018-08-23 06:48:01

colak
Admin
From: Cyprus
Registered: 2004-11-20
Posts: 6,911
Website

Re: Server migration - status, discussion

Hi Uli. forum.textpattern.com returns 404s from here. It is only the .io domain which is currently working.


Yiannis
——————————
neme.org | hblack.net | LABS | State Machines | NeMe @ github

Offline

#25 2018-08-23 07:43:41

philwareham
Core designer
From: Farnham, Surrey, UK
Registered: 2009-06-11
Posts: 3,093
Website

Re: Server migration - status, discussion

The forum isn’t actually moving until the week after next now – we are going to spend a few days before that tweaking the .org site so it’s working better.

Offline

#26 2018-08-23 09:33:34

gaekwad
Member
From: People's Republic of Cornwall
Registered: 2005-11-19
Posts: 2,379

Re: Server migration - status, discussion

uli wrote #313584:

I could not make it work, alas, but currently something is annoying much much more (and I hope I’m not going to be locked out completely very soon):

[…]

When I call the same URL on my smartphone I even get a 404.

This is actually a good sign. I’ve been thinking about why you can’t connect, and if you’re getting a 404 on forum.textpattern.com from the phone that’s a good sign – that’s as it should be, at least for a short term while we sort some things out.

I am confused as to why you’re having SSL errors. It’s almost like you have stale SSL entries in your browsers. Is it feasible to clear your browser history for the Textpattern sites to check if that helps?

The cipher list I’m using is the Mozilla recommended list, which excludes broken crypto and has support for modern browsers. That said, if we’re missing something that makes it fail that’s clearly not good and I will address it.

uli: can you tell me your operating system, I’ll see if I can reproduce your situation at this end.

Offline

#27 2018-08-23 09:42:58

gaekwad
Member
From: People's Republic of Cornwall
Registered: 2005-11-19
Posts: 2,379

Re: Server migration - status, discussion

This period of transition is taking some time because of legacy & custom code in a number of Textpattern sites. There’s a bunch of work to do to get things running on modern code, and keep the flagship sites up-to-date.

I am very, very mindful of having nothing break or disappearing, and untangling some of the older sites (which run on old server technology) is turning out to be quite challenging.

And it’s also summer in the north hemisphere, so people’s availability is more scattered. We’re moving things, tidying as we go, and the focus is on high availability at the moment. When things are moved to the new servers, there will be a period of consolidating where some properties will be merged into fewer domains overall. As an example, the forum right now lives on forum.textpattern.io but in time will move to (or, “return to”) forum.textpattern.com – all the content will remain, of course, existing logins will still work, and no doubt spammers will be keen to push their SEO services – it’ll also be running a newer codebase with better performance and other benefits.

Thanks for your continued patience. I’ll update the original post to reflect the current situation.

Offline

#28 2018-08-23 11:58:56

gaekwad
Member
From: People's Republic of Cornwall
Registered: 2005-11-19
Posts: 2,379

Re: Server migration - status, discussion

uli: are you running security software on your computer? Have a look at this thread, see if it helps:

support.mozilla.org/en-US/questions/1222439

Offline

#29 2018-08-23 12:01:42

philwareham
Core designer
From: Farnham, Surrey, UK
Registered: 2009-06-11
Posts: 3,093
Website

Re: Server migration - status, discussion

Doesn’t Uli run a fairly old Firefox ESR version, if my memory serves me correct?

Offline

#30 2018-08-23 12:17:01

gaekwad
Member
From: People's Republic of Cornwall
Registered: 2005-11-19
Posts: 2,379

Re: Server migration - status, discussion

philwareham wrote #313597:

Doesn’t Uli run a fairly old Firefox ESR version, if my memory serves me correct?

Yep. Edit: actually, April 2017 according to https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/45.9.0esr/

There’s an about:config tweak that could be made, might be an SSL 3.0 issue. Server is running TLS 1.3 with a 1.2 fallback, so if FF is looking for TLS 1.0 (not safe) then it may complain.

Last edited by gaekwad (2018-08-23 14:34:40)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB