Textpattern CMS support forum

You are not logged in. Register | Login | Help

#21 2017-03-17 18:40:07

uli
Moderator
From: Cologne
Registered: 2006-08-15
Posts: 3,798

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

I removed those plugins from the list that seem up to date. Remains:

altum Email Obfuscator-1.1.2 delete
dtj_obfuscated_email-0.3 delete
gbp_admin_library-4.6.2.20170310 usually companion for gbp_permanent links, but I might be wrong. Wait for others to confirm that.
glx_admin_image-2007.1 Do you see an image on the write pane for articles using an image? If not try bot_show_image
kml_twitter-1.4 might be replacable with arc_twitter or tips here and here
mem_glinklist-0.8.5m replace with core tag txp_linklist
pap_contact_cleaner-0.1 newer version: pap_contact_cleaner_v0.1.2
rah_metas-0.9.2. newer version rah_metas_v1.5
rss_suparchive-0.18 functions might be rebuildable with core tags, difficult to say, depends on your use
upm_image-0.6.2 core tags
wet_peex-1.0 do you use wet_quicklink? Else axe both.
wet_quicklink-0.8.2 see line above

I’m quite cautious so far as there is no rollback or versioning here

And that exactly on your site ;) Were you the one colak recommended rss_admin_database_manager to? Not exactly versioning, but quite easy to deploy.


In bad weather I never leave home without wet_plugout, smd_where_used and adi_form_links

Offline

#22 2017-03-17 18:47:10

sgw
Member
Registered: 2012-12-18
Posts: 50

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

Thanks for the list! Some work already done, more maybe tomorrow or so. I appreciate your help!

And that exactly on your site ;) Were you the one colak recommended rss_admin_db_manager to? Not exactly versioning, but quite easy to deploy.

What do you mean by “exactly on your site” ? Related to backup etc? ;-)
no, didn’t hear of rss_admin_db_manager so far. I tend to not add new stuff for now. My goal: getting everything in shape and understand it at least at a level that allows me to edit things in a sane way.

Offline

#23 2017-03-17 18:58:39

uli
Moderator
From: Cologne
Registered: 2006-08-15
Posts: 3,798

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

sgw wrote #304863:

Related to backup etc? ;-)

Excactly. rss_db_man is as easy to use as a copy machine, but you’ll have your tools.


In bad weather I never leave home without wet_plugout, smd_where_used and adi_form_links

Offline

#24 2017-03-17 19:58:08

uli
Moderator
From: Cologne
Registered: 2006-08-15
Posts: 3,798

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

sgw wrote #304861:

Should I quote the rss_suparchive tags here?

Probably difficult to grasp what it did for the most of the average users. I’d rather put it into its own topic, in order to profit from knowledgable topic subscribers. But it’s really aged (users might have changed CMSs long ago), and answers came in really sparingly in the last years.

While searching I came across some posts with code you could try: Starting from here are three approaches from Monicahu, when she tried to replace suparchive. Takes some reading deeper down the topic for corrections of her errors.

BTW, here’s the generic colak tip that Monica mentions.

Last edited by uli (2017-03-17 20:03:03)


In bad weather I never leave home without wet_plugout, smd_where_used and adi_form_links

Offline

#25 2017-03-17 20:47:31

jakob
Moderator
From: Germany
Registered: 2005-01-20
Posts: 2,543
Website

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

Sound advice from Uli as always! You might want to try looking at:

  • this txp tip for the date archive tree with article counts (it uses a little trick to do the article counts, so needs to output the individual article titles. You could show/hide them with css if you don’t want them to show).
  • and this thread for the menu of article categories with articles in them. If you are only using Category1 to category your articles, you can go with one of the simpler versions near the top of the thread.

TXP Builders – finely-crafted code, design and txp

Offline

#26 2017-03-18 09:48:44

sgw
Member
Registered: 2012-12-18
Posts: 50

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

thanks Uli and Jakob

did some trial and error on my “blog” page, looks somehow ok now, right?
Although even after upgrading rah_metas I get this after clicking a blog entry:

Fehler im Tag: <txp:rah_metas words=“15” /> -> Textpattern Notice: unregistered_tag beim Verarbeiten des Bausteins header auf der Seitenvorlage blog

checked help, syntax looks ok to me.

searching for pap_contact_cleaner 0.1.2 now

Offline

#27 2017-03-18 10:18:09

jakob
Moderator
From: Germany
Registered: 2005-01-20
Posts: 2,543
Website

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

The unregistered tag is currently just a warning and indicates that the plugin is from the times before the tag registry was introduced in textpattern. If you want to remedy the message, go into Admin > Plugins, edit the code of the plugin and add this to the top of the plugin code:

if (class_exists('\Textpattern\Tag\Registry')) {
	Txp::get('\Textpattern\Tag\Registry')
		->register('rah_metas')
	;
}

And that will add the tag name to the registry. The same goes for other plugins. You can add further ->register('abc_tag-name') lines for each public tag a plugin provides (you don’t need it for admin-side plugins).


TXP Builders – finely-crafted code, design and txp

Offline

#28 2017-03-18 11:24:25

sgw
Member
Registered: 2012-12-18
Posts: 50

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

jakob wrote #304877:

The unregistered tag is currently just a warning and indicates that the plugin is from the times before the tag registry was introduced in textpattern. If you want to remedy the message, go into Admin > Plugins, edit the code of the plugin and add this to the top of the plugin code:

if (class_exists('\Textpattern\Tag\Registry')) {...

And that will add the tag name to the registry. The same goes for other plugins. You can add further ->register('abc_tag-name') lines for each public tag a plugin provides (you don’t need it for admin-side plugins).

done, works, cool! thanks :-)

Offline

#29 2017-03-18 16:22:24

sgw
Member
Registered: 2012-12-18
Posts: 50

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

1. “blog” page modified (and others), doesn’t look that bad anymore.
Small question: clicking on “headlines” like “Gentoo” on http://www.oops.co.at/de/blog/ throws another error.

here the relevant part (IMO) of blog page:

<txp:if_individual_article>
<txp:article section="blog" limit="1" form="blog_article" />
<txp:output_form form="twitter" />

<txp:else />

<txp:article_custom limit="9999" section="blog" sort="category1, Posted" status="live">

<txp:if_different>
   <txp:category1 title="1" link="1" wraptag="h3" />
</txp:if_different>

<div class="entry">
   <txp:permlink><txp:title /></txp:permlink>
</div>

</txp:article_custom>

</txp:if_individual_article>

2. Another issue still with l10n: Content-Renditions still leads to a white page here …

3. and on “references” I managed to list my links but couldn’t get them separated in groups as they were before:

<div id ="primary-content">
		<div class="section">
			<h2>Clients</h2>
			<txp:linklist labeltag="h3" wraptag="ul" form="links" class="rule" />
		</div>
	</div>

I assumed labeltag would do that, no success so far (not that important, just a note).

thanks, have a peaceful saturday …

Offline

#30 2017-03-18 16:41:35

uli
Moderator
From: Cologne
Registered: 2006-08-15
Posts: 3,798

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

sgw wrote #304884:

here the relevant part (IMO) of blog page:

The error stems from the default page: Seitenvorlage default enthält keinen "txp:article"-Tag. You can safely ignore that if the content displayed is what you expect to see.
BTW: You can see which section uses which template (TXP-speak: Page) when looking at Presentation > Sections.

For the separated contents issue: You’ll need something like this in your form “links”:

<txp:if_different>
   <txp:TAG YOU WANT TO HAVE AS SEPARATOR />
</txp:if_different>

Last edited by uli (2017-03-18 16:42:11)


In bad weather I never leave home without wet_plugout, smd_where_used and adi_form_links

Offline

Board footer

Powered by FluxBB