Textpattern CMS support forum

You are not logged in. Register | Login | Help

#1 2017-03-17 08:49:31

sgw
Member
Registered: 2012-12-18
Posts: 50

newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

I recently updated to txp 4.6.2 and while getting MLP working I noticed various errors in debugging mode.
I would really like to understand and solve these issues.

For example I get (http://www.oops.co.at, in debug mode right now):

Tag error: <txp:article_custom category=“Intro” limit=“1” status=“sticky” form=“no_title” /> -> Notice: Undefined index: description while parsing form None on page default

in another thread I was told to look up the form “no_title” then, it only contains:

<txp:body />

What is wrong about that, please? Could someone help out here?

Offline

#2 2017-03-17 09:15:09

etc
Developer
Registered: 2010-11-11
Posts: 2,134
Website

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

Hi,

it looks like the update script has not (properly) run. If you can access the db, check the value of the pref named version in txp_prefs table and set it to your previous version (4.5.7?). Then visit the admin side, it should take you to Languages page. Then report back :-)


etc_[ query | search | pagination | date | tree | cache ]

Online

#3 2017-03-17 09:20:50

sgw
Member
Registered: 2012-12-18
Posts: 50

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

updated txp_prefs as mentioned, on Languages page now.

Offline

#4 2017-03-17 09:41:14

etc
Developer
Registered: 2010-11-11
Posts: 2,134
Website

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

Hope you can leave it now… Have you uploaded the whole textpattern/update folder? There should be _to_4.6.0.php file therein.


etc_[ query | search | pagination | date | tree | cache ]

Online

#5 2017-03-17 09:47:31

sgw
Member
Registered: 2012-12-18
Posts: 50

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

I can leave, yes. Uploaded full update-folder, yes, _to_4.6.0.php is there.
Should there be a change already?

Still: “Tag error: <txp:article_custom category=“Intro” limit=“1” status=“sticky” form=“no_title” /> -> Notice: Undefined index: description while parsing form None on page default” :-(

Offline

#6 2017-03-17 09:53:48

etc
Developer
Registered: 2010-11-11
Posts: 2,134
Website

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

Yes, there should be a change, unless txp has insufficient db rights. Is there description field in your textpattern table now?


etc_[ query | search | pagination | date | tree | cache ]

Online

#7 2017-03-17 10:03:16

sgw
Member
Registered: 2012-12-18
Posts: 50

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

txp can write to the db, otherwise I wouldn’t be able to edit prefs via gui etc, right?
Redid “GRANT ALL PRIVILEGES”, redid editing version.

yes, description field is there.

strange stuff, I also get a white page at “Renditions” etc

Offline

#8 2017-03-17 10:07:45

etc
Developer
Registered: 2010-11-11
Posts: 2,134
Website

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

sgw wrote #304836:

txp can write to the db, otherwise I wouldn’t be able to edit prefs via gui etc, right?

It could have Data, but not Structure privileges, for example. But, since

yes, description field is there.

it looks ok.

strange stuff, I also get a white page at “Renditions” etc

What if you disable all plugins?


etc_[ query | search | pagination | date | tree | cache ]

Online

#9 2017-03-17 10:16:11

sgw
Member
Registered: 2012-12-18
Posts: 50

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

disabling MLP also removes “Renditions” ;-)
Surprisingly now my edited Status-text comes up at the first page (didn’t manage to get that working with MLP active).

with everything disabled I obviously get “Fehler im Tag: <txp:l10n_get_lang/> -> “ , sure.
But NOT the mentioned “Tag error: <txp:article_custom category=“Intro” limit=“1” status=“sticky” form=“no_title” /> -> Notice: Undefined index: description while parsing form None on page default”

this one comes up only with MLP activated (and gbp_admin_library).

gbp_admin_library 4.6.2.20170310
l10n 4.6.2.20170316 … both installed yesterday

Offline

#10 2017-03-17 10:21:50

Bloke
Developer
From: Leeds, UK
Registered: 2006-01-29
Posts: 7,485
Website

Re: newbie issues (?) - what is wrong with my forms?

It sounds like MLP doesn’t have the ‘description’ field. If you’re using spiridon’s version, it should be there because it uses a View. If you’re using my old version, then there’s every possibility the description field is either missing or in the wrong place in the rendition tables. If you installed mine first and then upgraded to spiridon’s, that might be the issue because my version will have put the description field in the wrong column positions (or missed it entirely).

Do you have any l10n_* table(s) and do they have description fields in them? If not, add them: in exactly the same column position as they are in the textpattern table. If you only have a View per language (MySQL will show you which you have) then again, check it has a description column. If not you might have to drop the view and recreate it.


The smd plugin menagerie — for when you need one more gribble of power from Textpattern. Bleeding-edge code available on GitHub.

Txp Builders – finely-crafted code, design and Txp

Offline

Board footer

Powered by FluxBB