Textpattern CMS support forum

You are not logged in. Register | Login | Help

#1 2009-04-16 13:54:39

Gocom
Plugin Author
Registered: 2006-07-14
Posts: 4,524
Website

rah_replace - Search and replace

Download the plugin here.

The plugin, rah_replace, returns contained content with all occurrences replaces with given replacements. It supports multiple replacements.

<txp:rah_replace from="something,to,change" to="into">
	This is something that is going to change into.
</txp:rah_replace>

Already a bit older(ish) plugin of mine. Noticed that it didn’t have a support topic, so decided to create one. Also, today is the day when rah_replace got it’s first update; Version 0.2 which adds delimiter attribute.

More info and downloads.

Last edited by Gocom (2012-07-12 03:19:29)

Offline

#2 2009-08-16 20:47:00

Els
Admin
From: The Netherlands
Registered: 2004-06-06
Posts: 7,456

Re: rah_replace - Search and replace

Hi Jukka, nice plugin, thanks! Is it possible to replace line endings (\r\n etcetera) as well? I tried it using all kind of quotes, but can’t get it to work. I’m trying to use it around the output_form tag in <body class="<txp:output_form form="body_class" />">. The form contains a lot of conditional tags, so in the end the output is something like this:

<body class="

[lots of blank lines]

class-name

[more lots of blank lines]

">

And yes, I can remove the line endings from my form, but for legibility I’d rather not do that.

Offline

#3 2009-08-16 21:21:26

ruud
Developer emeritus
From: a galaxy far far away
Registered: 2006-06-04
Posts: 5,057
Website

Re: rah_replace - Search and replace

<body class="<txp:php>echo str_replace("\r\n", '', output_form(array('form'=>'body_class')));</txp:php>">

edit: fixed code

Last edited by ruud (2009-08-16 22:07:34)

Offline

#4 2009-08-16 21:34:59

Els
Admin
From: The Netherlands
Registered: 2004-06-06
Posts: 7,456

Re: rah_replace - Search and replace

Thanks, Ruud :) But:

<body class="<br />
<b>Warning</b>:  Unexpected character in input:  '\' (ASCII=92) state=1 in <b>/path/to/textpattern/publish/taghandlers.php(3127) : eval()'d code</b> on line <b>1</b><br />
<br />
<b>Parse error</b>:  syntax error, unexpected T_STRING in <b>/path/to/textpattern/publish/taghandlers.php(3127) : eval()'d code</b> on line <b>1</b><br />
">

Offline

#5 2009-08-16 22:01:34

Gocom
Plugin Author
Registered: 2006-07-14
Posts: 4,524
Website

Re: rah_replace - Search and replace

Els wrote:

Hi Jukka, nice plugin, thanks! Is it possible to replace line endings (\r\n etcetera) as well?

Well not literally, but you can really easily replace line breaks. For example:

<txp:rah_replace from="
" to="">
1
2
3
</txp:rah_replace>

becomes:

123

Last edited by Gocom (2009-08-16 22:08:37)

Offline

#6 2009-08-16 22:09:36

Els
Admin
From: The Netherlands
Registered: 2004-06-06
Posts: 7,456

Re: rah_replace - Search and replace

Ah, I see, thanks. Meanwhile, Ruud solved the problem elsewhere, so I won’t be needing rah_replace at the moment. But I’ll certainly keep it in mind!

Offline

#7 2011-04-22 11:23:37

Gocom
Plugin Author
Registered: 2006-07-14
Posts: 4,524
Website

Re: rah_replace - Search and replace

Rah_replace v0.3 is now out. The release includes small performance tweaks.

More info and downloads

Offline

#8 2011-04-29 20:22:39

whocarez
Plugin Author
From: Germany/Ukraine
Registered: 2007-10-08
Posts: 223
Website

Re: rah_replace - Search and replace

Hello Jukka,

the new version is maybe only working on textpattern 4.4 and up. I recognized, that this function stopped working after updating from v.0.2 to v0.3:

<txp:variable name="schlagwort"><txp:rah_replace from='/tag/,/?t=,",/' to=""><txp:php>$tag=$_SERVER['REQUEST_URI'];echo urldecode($tag);</txp:php></txp:rah_replace></txp:variable>

It is a website with textpattern 4.2 and mlp.
The same function is doing fine on a textpattern 4.4 site. So I had only to return to 0.2 on the first site …..
Thanks again for your plugins!!!

Offline

#9 2011-04-30 00:32:34

Gocom
Plugin Author
Registered: 2006-07-14
Posts: 4,524
Website

Re: rah_replace - Search and replace

whocarez wrote:

the new version is maybe only working on textpattern 4.4 and up.

The same function is doing fine on a textpattern 4.4 site.

Andreas, that’s strange. The plugin uses no TXP version depended code, and should be compatible with any 4.x release. Used version shouldn’t being the effecting factor, instead I believe the problem lies somewhere else.

Edit. Ran small test with your code on TXP 4.2.0 + PHP 5.3.5 box and it worked fine. When requested ?foo/bar/foobar/tag/, the returned variable holded ?foobarfoobar as expected.

Last edited by Gocom (2011-04-30 00:51:47)

Offline

#10 2011-04-30 10:36:57

whocarez
Plugin Author
From: Germany/Ukraine
Registered: 2007-10-08
Posts: 223
Website

Re: rah_replace - Search and replace

ok, so it is probably an mlp issue. anyway, I could step back to v0.2.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB